KIRSUn eläinlääkäri tekee hammaskivenpoistoja nukutuksessa. Hoito sisältää eläimen terveystarkastuksen ennen rauhoitusta, hampaiden (myös ientaskujen) puhdistuksen ultraäänellä, hammastarkastuksen, suun tilanteen kartoituksen, hampaiden kiillotuksen sekä suosituksen jatkohoidon tarpeesta ja aikataulusta. Suositeltavaa on myös röntgenkuvata hampaisto samalla.

 

Hoidon aikana eläin on suonensisäisessä tai inhalaatioanestesiassa ja nestehoidossa. Samalla voidaan tehdä hampaiston röntgenkuvaus ja tarvittaessa myös pienehköt hampaiden poistot. Suurempiin hampaiden kirurgisiin poistoihin ollaan kouluttautumassa. Vain nukutuksessa tehtävässä hammashoidossa pystytään tarkastamaan kunnolla kaikki ientaskut ja takimmaistenkin hampaiden tilanne!

 

Jos lemmikillä on selvästi kertynyttä hammaskiveä ja ienten reunoilla näkyvää punoitusta, mikä kertoo ientulehduksesta, tulee hampaiden hoito ja tarkastus tehdä nimenomaan nukutuksessa. Kaikki muutokset eivät aina ole nähtävissä edes nukutuksessa tehtävässä kliinisessä hammastarkastuksessa, siksi hampaisto tulee röntgenkuvata todellisen tilanteen selvittämiseksi.

 

KIRSUssa nukutuksessa tehtävän hammashoidon suorittaa aina eläinlääkäri, ei hoitaja, kuten monilla suuremmilla klinikoilla!

 

Hampaistot ovat eläinlääkäri Mariannan erityinen mielenkiinnon kohde. Hän teki hammaspuutoksista valkoisella länsiylämaan terrierillä lisensiaatin tutkielmansa, joka on luettavissa täältä.

Huolehdi lemmikin hammashoidosta säännöllisin väliajoin. Me toteutamme hoidot varmasti ja huolellisesti Vantaalla – varaa aikasi!

Ota yhteyttä